Plantenkwekerscursus

In samenwerking met de Werkgroep Uniform Uitgangsmateriaal (WUU) van Plantum is een cursus ontwikkeld om medewerkers een meer theoretische achtergrond te geven van allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.
Deskundigen van de Wageningen Universiteit, Naktuinbouw en het bedrijfsleven zullen elk hun kennis overdragen d.m.v. lezingen, opdrachten en demonstraties.

Doelgroep: Medewerkers van plantenkwekerijen, die door willen/kunnen groeien tot specialistisch medewerker teelt (SMT)


Doel: Kennismaken met de voornaamste basisbegrippen en basistechnieken uit de plantenfysiologie, zaadfysiologie, plantkwaliteit, teeltoptimalisatie, bedrijfshygiene, die betrekking hebben op de opkweek van jonge planten

Werkwijze: De cursus wordt gegeven aan de hand van presentaties, die toegesneden zijn op de praktijk van de plantenkwekerij. Met praktijkopdrachten wordt de kennis direct toegepast.

Niveau: Er wordt les gegeven op MBO+ niveau.

Programma: Het programma bestaat uit:


Docenten: Medewerkers van WUR (Wageningen Plant Research en Wageningen Universiteit, Naktuinbouw en van bedrijven in de sector. Coordinatie door Breedwise BV.

Plaats: Op diverse locaties in het land

Tijdstip en duur: 5 dagen cursus van 14.30 - 19.00 uur; 5 september, 3 oktober, 7 november, 7 december 2017, 11 januari en 13 februari 2018

Prijs: € 1850, excl. BTW (inclusief maaltijden en lesmateriaal)

Aanmelden: via deze website